Pocetna » 2009 » Septembar » 4 » U Mančesteru ne racunaju na Tošića
U Mančesteru ne racunaju na Tošića
17:56
Menadžer Mančestera Aleks Ferguson nije uvrstio srpskog reprezentativca među 35 igrača licenciranih za Ligu šampiona, a britanski mediji špekulišu da se na Tošića ne računa na „Old Trafordu" i da će uskoro biti prodat

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson ne računa ozbiljno na Zorana Tošića u narednoj sezoni! Bambi nije ni među 35 licenciranih fudbalera „crvenih đavola" za novi ciklus Lige šampiona, što znači da će srpski reprezentativac imati priliku da nastupa samo u Liga ili FA kupu. Ako se istakne, možda će šansu „na kašičicu" dobijati i u Premijer ligi.

Vest s Ostrva mogla bi da uzdrma samopouzdanje srpskog reprezentativca, čija je forma poslednjih nedelja bila u uzlaznoj putanji. Tošić je povratak u državni tim obeležio s dva gola protiv Južne Afrike pre dvadesetak dana, a poslodavcima s „Old Traforda" nije promakla njegova simultanka u Pretoriji.

- Ljudi iz Mančestera gledali su utakmicu protiv Južne Afrike i pohvalili su me za odličnu partiju. Međutim, ne može da se sudi i odlučuje na osnovu jednog meča, pa mi je sada najpotrebnije da ponovim takvo izdanje u dresu Mančestera - rekao je Tošić pre nekoliko dana.

Najverovatnije objašnjenje za Tošićev izostanak je činjenica da se na spisku nalaze i sedmorica domaćih fudbalera, koji su poreklom iz Velike Britanije, a ne očekuje se da imaju zapaženu minutažu. Razlog je taj što je UEFA uvela pravilo da svaki tim mora da ima određen broj fudbalera koji su poreklom iz zemlje iz koje dolazi klub, plus dodatni broj fudbalera koji su ponikli u mlađim kategorijama tog kluba.

Međutim, britanski mediji izostavljanje Tošića nisu okarakterisali kao iznenađenje. Neki od njih, poput „Vital fudbala", išli su toliko daleko u spekulacijama zašto Srbina nema u timu da su ocenili kako je Tošić „uvaljen" Mančesteru u januaru prošle godine. Njegov bivši klub Partizan navodno je ucenio rukovodstvo „crvenih đavola" da će im prodati vunderkinda Adema Ljajića isključivo ako s njim „u paketu" bude otišao i Zoran Tošić! Oni dalje spekulišu da se Ljajićevo predstavljanje i prve partije očekuju s nestrpljenjem, dok je prema njihovom mišljenju Tošić pokazao da nije sazreo za igranje na Ostrvu.

Englezi taj Fergusonov potez vide kao jasnu poruku koju je ser poslao Tošiću i predviđaju da će bivši fudbaler Partizana ostati u Mančesteru onoliko dugo koliko mu ne bude smetalo da igra isključivo za rezerve.


Pregleda: 829 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: