Pocetna » 2009 » Novembar » 5 » Pregled Lige Evrope
Pregled Lige Evrope
17:08


le Duelima četvrtog kola danas se nastavlja takmičenje u Ligi Evrope.



Grupa A:


U grupi A Anderleht i Ajaksa imaju priliku da pobedama praktično obezbede plasma u narednu rundu. Belgijanci na svom terenu dočekuju Temišvar, dok Holanđani gostuju zagrebačkom Dinamu. Mnogo lakši posao svakako će imati Anderleht koji je pre dve nedelje na gostovanju rumunskoj ekipi odigrao bez golova. Ukoliko pobedi, Anderleht će imati osam bodova, čak šest više od svog protivnika. Veoma zanimljiv duel očekuje se na ‘Maksimiru’. Iako na stadionu neće biti navijača zbog suspenzije koju je hrvatski klub dobio nakon divljanja navijača u Temišvaru, očekuje se da će na terenu biti dosta borbe. Zagrebačkoj ekipi ovo je verovatno poslednja prilika d auhvati priključak sa vodećim dvojcem u trci za plasma u narednu rundu, dok Ajaks ima odličnu priliku da napravi veliki korak ka istom cilju. Marko Pantelić najavio je da njegov tim uvek ide na pobedu bez obzira s kim i gde igra.

Anderleht – Temišvar
Dinamo – Ajaks

Tabela:
1. Ajaks 5
2. Anderleht 5
3. Dinamo Zagreb 3
4. Temišvar 2

Grupa B:

U drugoj grupi u najboljoj situaciji nalazi se Lil koji vodi sa sedam bodova posle četiri runde. Francuski tim imaće veoma težak posao u četvrtom kolu pošto gostuje Đenoi u Italiji. Lil je u prošlom kolu pre dve nedelje izuzetno lako izašao na kraj sa Italijanima kada je bilo 3:0 za Francuze. U drugom meču grupe Slavija u Pragu dočekuje Valensiju. Duel u ove dve ekipe u Španiji bio je veoma zanimljiv. Slavija je povela rano, a Valensija je na kraju propustila veliku priliku da trijumfuje. Svih 90 minuta na tom meču odigrao je i Nikola Žigić, a u Pragu neće igrati David Vilja koji je isključen zbog udaranja protivničkog igrača na utakmici pre dve nedelje.

Slavija – Valensija
Đenoa – Lil

Tabela:
1.Lil 7
2. Valensija 5
3. Đenoa 3
4. Slavija Prag 1

Grupa C:

Grupa C donosi veoma zanimljiv duel u Hamburgu, gde domaći Hamburger dočekuje škotski Seltik. Nemci nakon tri runde imaju šest bodova I na čelu su tabele, dok je Seltik u prva tri kola razočarao, ima samo jedan bod i ovo mu je poslednja prilika. Pre dve nedelje u glazgovu Hamburg je pobedio sa 1:0.U drugom duelu grupa Rapid u Beču dočakuje izraelski Hapoel. Pre dve nedelje Izraelci su u fantastičnoj partiji razbili Austrijance sa čak 5:1 i tako došli nadomak plasmana u narednu rundu. Ipak, svoje šanse ima i Rapid koji ima četiri boda nakon tri kola.

Hamburger – Seltik
Rapid Beč – Hapoel Tel Aviv

Tabela:
1. Hamburg 6
2. Hapoel Tel Aviv 6
3. Rapid Beč 4
4. Seltik 1

Grupa D:

U grupi D lisabonski Sporting je već jednom nogom u narednoj rudni pošto ima maksimalnih devet bodova posle tri runde. Portugalci će u četvrtak protiv Ventspilsa imati veliku priliku da zabeleže i četvrtu pobedu. Pre dve nedelje Sporting je golom Mutinja u finišu pobedio sa 2:1. U drugoj utakmici grupe Herenven dočekuje ove sezone očajnu Hertu. Nemci posle tri kola imaju samo bod i ako ne pobede u četvrtak u Holandiji gube svaku šansu za plasma u narednu rundu. Tim Gojka Kačara poražen je od Herenvena u prošlom kolu sa 1:0.

Sporting – Ventspils
Herenven – Herta

Tabela:
1. Sporting 9
2. Herenven 4
3. Ventspils 2
4. Herta 1

Grupa E:

U grupi E tri tima ravnopravno konkurišu za prva dva mesta. Na iznenađenje mnogih vodi Bazel sa šest bodova. Švajcarci dočekuju u četvrtak bugarsku Sofiju, i to im je velika šansa za pobede i naprave ogroman korak ka plasmanu u narednu fazu. Mnogo zamiljiviji meč očekuje se u Rimu gde domaća Roma dočekuje engleski Fulam. Pre dve nedelje na ‘Krejvn Kotidžu’ bilo je 1:1, nakon golova Hangelanda I Andreolija. Roma nije oduševila u prva tri kola pošto ima samo četiri boda, dok su Emglezi ispred sa bodom više.

Bazel – CSKA Sofija
Roma – Fulam

Tabela:
1. Bazel 6
2. Fulam 5
3. Roma 4
4. CSKA Sofija 1

Grupa F:

U grupi F posle tri runde izdvojili su se Galatasaraj i Panatinaikos. Turski predstavnik u četvrtom kolu gostuje Dinamu u Bukureštu, i pokušaće da ponovi partiju od pre dve nedelje kada je Istanbulu pobedio istog protivnka sa 4:1. Drgui duel grupe F igra se u Gracu. Šturm, koji u prva tri kola ima osvojen samo jedan bod, dočekuje Panatinaikos. Austrijanci su pre dve nedelje odigrali veoma dobro u Atini, ali su ipak poraženi golom Salpingidisa iz jedanaesterca.

Dinamo Bukurešt – Galatasaraj
Šturm – Panatinaikos

Tabela:
1. Galatasaraj 7
2. Panatinaikos 6
3. Dinamo Bukurešt 3
4. Šturm 1

Grupa G:

Austrijski Red Bul iz Salcburga ima maksimalnih devet bodova iz prva tri kola, a ukoliko u četvrtak pobedi i u Sofiji Levski i zvanično će obezbediti mesto u 1/16 finala Lige Evrope. Salcburg je pre dve nedelje minimalnim rezultatom slavio protiv Levskog koji je bez bodova u ovoj grupi. U drugom meču Viljareal dočekuje rimski Lacio koji bi eventualnom pobedom bio na korak od drugog mesta u grupi. ’Žuta podmornica’ je u poslednjem kolu Primere konačno proradila i deklasirala Tenerife sa 5:0. Pre dve nedelje Lacio je pobedio u Rimu 2:1, pa Viljareal mora da pobedi Rimljane ukoliko želi da nastavi takmičenje u LE.

Levski Sofija – Red Bul Salcburg
Viljareal – Lacio

Tabela:
1. Salcburg 9
2. Lacio 6
3. Viljareal 3
4. Levski 0

Grupa H:

Fenerbače ima dva boda više od Šerifa i Tventea, a u četvrtak u Istanbulu dočekuje rumunsku Steauu koja je ostvarila samo dva remija. Turci su u trećem kolu slavili u Bukureštu sa 1:0, a naravno da su favoriti da ponovo dođu do tri boda i u četvrtom. Ukoliko se to desi, u zavisnosti od duela Tventea i Šerifa, Fenerbahče bi mogao da se osigura pred završnicu grupne faze. Holandski Tvente i Šerif iz moldavskog Tiraspolja imaju po četiri boda iz prve tri utakmice, a u međusobnom duelu u Moldaviji kao pobednik je izašao Šerif koji je dobio sa 2:0.

Tvente – Šerif Tiraspolj
Fenerbahče - Steaua Bukurešt

Tabela:
1. Fenerbahče 6
2. Šerif 4
3. Tvente 4
4. Steaua 2

Grupa I:

Benfika je ponizila Everton pre dve nedelje u meču koji je trebalo da bude jedan od najzanimljivijih ali inajizjednačenijih u trećem kolu Lige Evrope. Međutim, Portugalci su dobili sa 5:0 i izjednačili se sa ’Karamelama’ na vrhu tabele sa po šest osvojenih bodova. Ukoliko ne bude nerešeno u Liverpulu, tim koji izgubi moraće da se bori za drugo mesto za koje takođe konkuriši i beloruski BATE Borisov i AEK iz Atine. Grci su u prvom meču u Belorusiji izgubili 2:1 i tako smanjili šanse da se plasiraju među 32 ekipe u narednoj fazi. Sada i oni i BATE imaju po tri boda pa oni u međusobnom duelu odlučuju o tome ko će moratiu da se verovatno oprosti od LE.

AEK Atina - BATE Borisov
Everton – Benfika

Tabela:
1. Benfika 6
2. Everton 6
3. BATE 3
4. AEK 3

Grupa J:

Branilac trofeja, odnosno tim koji je osvojio poslednji Kup UEFA, Šahtjor iz Donjecka nema dostojnog rivala u ovoj grupi jer prva tri meča dobio sa po četiri postignuta gola i lako savladao Tuluz, Briž i Partizan. Ukrajinci u četvrtak gostuju Tuluzu gde mogu da završe posao. Drugi meč ove grupe mogao bi da reši mnogo toga. Naš šampion Partizan izgubio je poslednjih deset mečeva u ovom takmičenju, a ako izgubi i od Briža završiće i ovu sezonu u Evropi pre proleća. Međutim, ukoliko ’crno-beli’ pobede Belgijance biće ravnopravni u borbi za drugo mest

Tuluz - Šahtjor Donjeck
Partizan - Klub Briž

Tabela:
1. Šahtjor 9
2. Briž 4
3. Tuluz 4
4. Partizan 0

Grupa K:

U veoma izjednačenoj grupi holandski PSV je u najboljoj situaciji pred revanš mečeve. Tim iz Ajndhovena ima sedam bodova, a učetvrtom kolu gostuje u Kopenhagenu koji je poslednji u grupi sa samo jednom pobedom. PSV je pre 14 dana pobedio u Ajndhovenu Dance minimalnim rezultatom. Sparta je pobedila rumunski Kluž u Pragu sa 2:0 i trenutno je drugi tim u grupi sa četiri boda. Kluž kao i Kopenhagen ima tri boda pa mora da pobedi na svom terenu Čehe.

Kopenhagen - PSV Ajndhoven
Kluž -Sparta Prag

Tabela:
1. PSV 7
2. Sparta 4
3. Kluž 3
4. Kopenhagen 3

Grupa L:

Dva tima su se izdvojila u grupi, a ukoliko ostvare pobede i u četvrtak, na kraju će međusobno odlučivati o prvom mestu u grupi i lakšem protivniku u šesnaestini finala. To su nemačkiVerder i španski Atletik Bilbao. Verder je igrao nerešeno u Beču sa Austrijom (2:2) u trećem kolu pa je kao domaćin favorit u revanšu. Nemci imaju sedam bodova, a Bilbao posle pobede nad Nasionalom od 2:1 ima šest. Portugalci imaju samo jedan bod pa ne sme da izgube na svom terenu od Baskijaca ili će i definitnivno izgubiti sve šanse za nastavak takmičenja.

Verder Bremen – Austrija Beč
Nasional - Atletik Klub

Tabela:
1. Verder 7
2. Atletik Bilbao 6
3. Austrija Beč 2
4. Nasional 1







Pregleda: 868 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: