Pocetna » 2009 » Septembar » 2 » Pantelić spreman za titulu u Holandiji
Pantelić spreman za titulu u Holandiji
17:32


Srpski reprezentativac Marko Pantelić i zvanično je predstavljen kao nova 'devetka' amsterdamskog Ajaksa

Pantelić je sa 'kopljanicima' potpisao jednogodišnji ugovor, a na predstavljanju je rekao da je siguran da je izabrao pravi klub.

- Ja sam igrač koji uvek želi da pobeđuje, to je u mom karakteru. Takođe, ja sam i timski igrač. Uvek dajem sve od sebe, ne štedim se i ne želim da po svaku cenu postignem gol. Mislim da sam u Ajaksu pronašao klub u kojem ću pobeđivati - rekao je Pantelić i dodao da je u ekipu došao spreman.

- Pre nego što sam potpisao ugovor uradio sam medicinske testove u klubu. Mogu samo da kažem da je kondicioni trener Ajaksa bio prilično zadovoljan rezultatima - dodao je srpski reprezentativac.

Pantelić je u Ajaks došao na insistiranje trenera Martina Jola kojeg je pohvalio, a novi saigrač u ekipi biće mu Miralem Sulejmani.

- Jol je odličan trener, znam ga iz nemačke Bundeslige. Što se Sulejmanija tiče, on je veliki talenat. Nisam još uvek razgovarao sa njim, ali siguran sam da ćemo se dobro slagati. Došao sam ovde da pobeđujem i daću sve od sebe da to ostvarim - najavio je novi centarfor Ajaksa.

Pantelić je navodno odbio ponude Portsmuta i Blekburna pre nego što je potpisao za Ajaks. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i fudbaler brojnih klubova otišao je iz berlinske Herte gde je bio najbolji igrač i miljenik navijača zbog neslaganja sa upravom. Pantelić je navodno tražio da ima istu platu kao i kapiten kluba Arne Fridrih.

Marko prezadovoljan nakon što je potpisao za Ajaks. Holanđani iznenađeni činjenicom da je spreman, Pantelić se zahvaljuje Zvezdi, sa kojom je trenirao. Narednog leta ponovo slobodan. 


„Holanđani su oduševljeni mojoj fizičkom spremom, nisu se nadali da ću, iako nisam imao klub biti u ovakvoj kondiciji. To je razlog da se zahvalim mojoj Zvezdi, sa kojom sa trenirao ovog leta“, ne zaboravlja Marko bivši klub.

On je čekao celo leto poziv Rome, nadajući se da će jedan od njegovih agenata Vićenco Fjoraneli preuzeti klub.

„Polovinom avgusta je bilo jasno da od toga nema ništa“, otkriva Pantelić.

Naš napadač je imao još ponuda, ali Ajaks, osim što je ispunio njegove finansijske uslove takođe predstavlja izazov jer se bori za trofeje. Srpski fudbaler nije želeo da priča o novcu, ali manje – više se zna da je inkasirao 2,5 miliona evra za godinu dana i da će narednog leta ponovo biti slobodan igrač.



Pregleda: 906 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: