Pocetna » 2009 » Novembar » 6 » Novi poraz Partizana
Novi poraz Partizana
17:17


briz Fudbaleri Partizana doživeli su i četvrti poraz u Ligi Evrope, ovoga puta od Briža rezultatom 4:2.

Pred 6500 gledalaca na stadionu u Humskoj,golove su postigli Perišić u 29, Koumaha u 36 i 58.minutu, Ođiđe u 74.minutu za Briž, Ljajić u 52.minutu i Vašington u 66.minutu za Partizan.Po prohladnom, vremenu, ali i solidnom terenu (bez obzira na sneg i kišu prethodnih dana) predstavnik Srbije je odigrao još jednu utakmicu u kojoj je naivnim golovima, razgrađivao sve što je mukotrpno gradio kako bi stigao do povoljnog rezultata.

Trener crno-belih Goran Stevanović odlučio se za nekoliko izmena pred meč sa belgijskom ekipom. Partizan je istrčao u sastavu: Radosavljević, Knežević, Krstajić, Lomić, Đorđević, Jovanović, Ilić, Fejsa, Ljajić, Moreira, Diarra,

Ekipa Briža meč je počela u sledećem sastavu: Stejnen, Klukovski, Dirar,Blondel, Donk, Gerets,De Mets, Alkaraz,Odjidja, Kouemaha, Perišić.

Potpuno neočekivano, i posle naivne reakcije celokupne odbrane Partizana, Briž je poveo 1:0 u 29.minutu. Prekid i slobodan udarac sa 30 metara ulevo, brzo je izveo Odjidja, Ilić nije pokrio ubacivanje igrača Briža, usledio je oštar centaršut u visini peterca po zemlji, lopta je prošla 4 igrača Partizana, a na drugoj stativi je dočekao Perišić i mirno plasirao u mrežu sa 3-4 metra.

Već u 36.minutu gosti su duplirali prednost. Akciju sa desne strane, poveo je Gerarts, usledio je dobar dubinski pas ka desnom krilu i Perišiću. Ulsedio je oštar centaršut u peterac crno-belih. Koumaha je na spektakularan način petom, u padu, ispred Djordjevića pogodio desni ugao gola Radosavljevića. Publika na istočnoj i zapadnoj tribini u tom trenutku počela je glasno da negoduje.

Na kraju prvog poluvremena, malobrojni gledaoci u Humskoj velikim zvižducima ispratila su crno-bele u svlačionicu.

Nekoliko energičnijih napada, bili su uvod u gol. U 52.minutu Bogunović je prošao po desnoj strani pored Alkaraza, usledio je dobar centaršut po zemlji, na loptu je sa 10-11 metara natrčao Ljajić i pogodio desni donji ugao gola Briža.

Gol Ljajića bio je samo uvod u najuzbudljiviji period utakmice, Samo što se probudila nada kod gledalaca i igrača Partizana, usledio je novi "hladan tuš". Posle prekršaja Krstajića (i žutog kartona koji je dobio), usledio je slobodan udarac na polovini Briža. Lopta je dugo putovala ka polovini koja pripada Partizanu. Djordjević je loše procenio let lopte. Koumaha je mirno primio loptu grudima na 30 metara od Radosavljevića, krenuo ka golu, i onda rutinski savladao golmana Partizana udarcem sa 16 metara. Velika radost za nekoliko stotina navijača Briža na severnoj tribini stadiona u Humskoj...

Šansa viskog Brazilca bila je najava za gol, koji je stigao 120 sekundi kasnije. Pogotku je prethodio prekršaj sa desne strane, 32-33 metra iskosa od gola. Slobodan udarac izveo je Fejsa, usledio je centaršut na drugu stativu, Krstajić glavom loptu prebacuje do sredine peterca, a Vašington je iskoristio svoju visinu, i glavom poslao loptu pod prečku.

Usledio je nešto mirniji period,a onda ponovo, bez ikakve prilike Briž stiže do 4:2, posle velikog kiksa golmana Radosavljevića. Odjidje je izveo slobodan udarac sa 30 metara. Šut jeste bio snažan, i neugodan po klizavom terenu, ali Radosavljević je katastrofalno reagovao, lopta mu je prošla ispod ruku za 2-4.

Austrijski sudija označio je u 93.minutu kraj utakmice, crno-beli su zabeležili i 11.poraz u ovom takmičenju, i bez pobede su još od 2004.godine. U narednom kolu, za 3 nedelje, Partizan koji je i definitivno ostao bez šansi za naredni krug, gostuje u Tuluzu.






Pregleda: 806 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: