Pocetna » 2009 » Septembar » 19 » Nastavlja se Jelen Super Liga
Nastavlja se Jelen Super Liga
17:44

 jelen Šest utakmica petog kola Jelen Superlige na programu su u subotu, dok se ostala dva, ujedno najtraktivnija, igraju u nedelju.

Utakmicama 5. kola ovog vikenda se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a derbi se igra u nedelju u Beogradu, gde će Partizan dočekati Vojvodinu.

Aktuelni šampion Srbije u prva četiri kola zabeležio je po dve pobede i remija, a dočekuje novosadski tim tri dana posle poraza od francuskog Tuluza u Ligi Evropa. Novosađani su u dosadašnjem delu prvenstva zabeležili tri pobede i remi u prošlom kolu protiv Smedereva.

- Partizan će, znamo to i mi i fudbalska javnost, pokušati da nas pobedi. Crno-beli i inače igraju ofanzivno. Imamo dve opcije, da pokušamo da iskoristimo njihovu ofanzivu ili da ih iznenadimo sopstvenom napadačkom igrom - najavio je trener Novosađana Dragoslav Stepanović.

Vojvodina ima deset bodova, koliko i Crvena zvezda i OFK Beograd, sa kojima deli prvu poziciju na tabeli.

OFK Beograd sutra će igrati u Gornjem Milanovcu protiv debitanta u Super ligi, Metalca. "Romantičari" su u prošlom kolu kod kuće odigrali 1:1 protiv kruševačkog Napretka, dok je Metalac poslednjplasirana ekipa na tabeli i još nije uspela da osvoji bodove u Super ligi.

- Znamo sve, ali ne potcenjujemo Metalac. Takođe, znamo i koliko je potrebno da se igrači naviknu na Super ligu i zato ćemo otvoriti četvoro očiju. Međutim, ako damo naš maksimum, možemo da se nadamo novoj pobedi - rekao je napadač OFK Beograda Petar Jelić.

Ekipa Crvene zvezde u nedelju će igrati u Smederevu protiv istoimenog domaćeg tima, koji je u dosadašnjem toku šampionata osvojio sedam bodova. "Crveno-beli" su u prethodnom kolu na svom terenu savladali Metalac sa 3:0, dok je ekipa Smedereva odigrala 1:1 sa Vojvodinom.

Fudbaleri Čukaričkog, koji su do sada osvojili samo jedan bod u Super ligi, igraju protiv ekipe BSK-a u Borči. Ekipa sa Banovog brda u prošlom kolu odigrala je nerešno protiv Partizana (1:1), dok je BSK remizirao bez golova sa kulskim Hajdukom. Kuljani u ovom kolu gostuju još jednom debitantu u Super ligi, ekipi Spartaka iz Subotice. Ekipa sa severa Srbije u poslednjem kolu izgubila je u Ivanjici od Javora sa 1:0.

Ekipa Rada dočekaće na Banjici fudbalere Borca iz Čačka, koji je u prošlom kolu bio bolji od Jagodine sa 2:1. "Građevinari", sa druge strane, prošlog vikenda su osvojili samo bod u Požarevcu protiv Mladog radnika. Požarevljani u ovom kolu odlaze na gostovanje u Kruševac, gde ih čeka duel sa Napretkom, koji je sa pet bodova u dosadašnjem toku šampionatu zauzeo mesto u sredini tabele.

Fudbaleri Javora, petoplasiranog tima na tabeli, igraju u gostima protiv Jagodina, koja je u prva četiri kola šampionata zabeležila samo jednu pobedu.

Subota, 19. septembar:
BSK Borča - Čukarički 16,00
Spartak - Hajduk 16,00
Jagodina - Javor 16,00
Rad - Borac 16,00
Napredak - Mladi radnik 16,00
Metalac - OFK Beograd 16,00

Nedelja, 20. septembar:
Smederevo - Crvena zvezda 16,00
Partizan - Vojvodina 19,00


Tabela:
Crvena zvezda 10
OFK Beograd 10
Vojvodina 10
Partizan 8
Javor 7
Smederevo 7
Borac 6
Napredak 5
Mladi radnik 5
Spartak 4
Rad 4
BSK 4
Hajduk 4
Jagodina 3
Čukarički 1
Metalac 0





Pregleda: 830 | Dodao: Kosta | Tagovi: srpska liga, jelen super liga, super liga | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: