Pocetna » 2009 » Septembar » 19 » Mikel se uklapa u novu ulogu
Mikel se uklapa u novu ulogu
19:03


 mikel Vezni igrac Celzija Dzon Obi Mikel izjavio je da je zbunjen stalnim promenama trenera u svom klubu.

Nigerijac je radio sa pet razlicitih menadzera otkada ga je Zoze Murinjo doveo iz Lina 2006. i uvek je morao da se prilagodjava njihovim stilovima igre.

Sada su u Celziju ubedjeni da ce dovodjenje Karla Ancelotija doveti dugorocnu stabilnost u klubu i to je dobra vest za Mikela.

Anceloti, koji dva puta osvojio evrposki kup sa Milanom, jednom prilikom je opisao Mikela kao jednog od veznih igraca koji najvise odgovara njegovom stilu igre.

I nigerijski igrac uziva u Italjinaskom uticaju koji je doneo njegov trener i prilagodjava se novoj ulozi kao osnovnog igraca u novoj dijamantskoj veznoj formaciji Celzijevog tima.

Mikel je rekao za Celzijev sajt : " On poznaje ovu igru veoma dobro i ponekad pricamo o tome. Rekao mi je da mu se dopadam kao igrac."
"Videcemo kako ce ici. Svaki put je tesko kada dodje novi menadzer."
"Trudio sam se da budem od koristi starim trenerima ali on ode dodje novi trazi da igram na drugaciji nacin, drugi put dodje drugi i on trazi nesto drugo, malo je zbunjujuce."
"Trenutni trener mi je trazio da igram drugacije u drugacijem sistemu i bilo je tesko na pocetku, ali na meni je da dam sve od sebe."


Anceloti je rotirao Mikela i Esjena kao osnove novog dijamntskog sistema i to je uloga koja bi trebalo da dozvoli Frenku Lampardu i Mihaelu Balaku vecu slobodu u napadu.

Anceloti je rekao: "Mikel ima velikih kvaliteta da igra ispred odbrane. Ima dobre defanzivne sposobnosti ali mora da se poboljsa u slucajevima kada je lopta u njegovom posedu. On ima mogucnosti za to jer je mald i inteligentan a i motivisan da bude bolji."


Celzi docekuje Totenhem u nedelju posle pobeda u svih 6 meceva u sezoni do sada, pet u ligi i jednu od 1-0 protiv Porta u Ligi Sampiona sredinom nedelje.





Pregleda: 817 | Dodao: Kosta | Tagovi: celzi, mikel, John obi mikel, chelsea | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: