Pocetna » 2009 » Oktobar » 19 » Mihajlović se poredi s Murinjom
Mihajlović se poredi s Murinjom
21:21


 mihajlovic Siniša Mihajlović, nekadašnji srpski fudbaler, a danas trener u Italiji, dao je intervju za italijanski list 'Gazeta delo sport' u kojem tvrdi da on i sadašnji trener Intera Žoze Murinjo imaju jako sličan temperament.

Bivša „ubojita levica“ Serije A očekuje da će se uskoro vratiti trenerskom poslu, pošto je bez angažmana skoro šest meseci nakon otkaza koji je dobio u Bolonji. Mihajlović ističe da nije ljubomoran na Murinja, iako je portugalski stručnjak na klupi Intera zamenio njega i Roberta Manćinija nakon osvajanja prvenstva Italije.

"Murinjo je poseban, specifičan. Odličan je stručnjak, vrlo inteligentan i pametan trener. Isto tako, preke je naravi, više nego gord. E, po toj osobini Portugalci su isti kao i Srbi. I mi i oni imamo vrelu cigansku krv u sebi" , rekao je srpski stručnjak.

Trenersku karijeru Mihajlović započeo je sa svojim velikim prijateljem Robertom Manćinijem u Interu.

"Možda ću opet raditi sa Manćinijem. Nas dvojica smo stalno u kontaktu, imamo i neke zajedničke projekte, pa nije isključeno da opet uzmemo zajedno neki tim. Verujem da ću vrlo brzo pronaći posao. Bilo bi lepo da to bude u Italiji, mada ne isključujem ni odlazak u inostranstvo."

Mediji u Italiji potenciraju da je levi bek Lacija i reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov novi Siniša Mihajlović, pošto poseduje razoran šut.

"Mislim da Kolarov ima i jači šut od mene. Međutim, treba da nauči da kontroliše svoju snagu. Postoji još nekoliko načina da izvedeš dobar slobodan udarac. Mnogo sam radio na tome dok sam igrao. Savetujem mu da uzme trenera za „slobodnjake“, jer sam to i ja radio. Kako bude bivao iskusniji, ubeđen sam da će biti sve bolji."

Siniša Mihajlović smatra da Inter ima najveće šanse da ponovo osvoji titulu u Seriji A, mada će ozbiljnog takmaca imati u Juventusu.

"Inter je najjači! Odmah do njega je Juventus, koji ima dobar tim. Milan je u krizi, ali ako se Ronaldinjo vrati i bude igrao kao pre nekoliko sezona, roso-neri će sigurno biti među četiri najbolja tima u Italiji, uz Romu, naravno. Juventus i Milan imaju dobre trenere, Feraru i Leonarda. Krivo mi je što svi kritikuju Leonarda, ali treba se setiti kako je bilo Fabiju Kapelu kad je počinjao. Neka stisne zube i izdrži, od mene ima podršku", poručio je Siniša Mihajlović.





Pregleda: 863 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: