Pocetna » 2009 » Septembar » 20 » Mančesterski Derbi
Mančesterski Derbi
14:05


utd-city Derbi 6. kola Premijer lige igra se dans kada se u Mančesteru sastaju Junajted i Siti. Najzanimljiviji meč juce bilo je gostovanje Liverpula Vest Hemu koje se zavrsilo pobedom gostiju 3-2.

Pored mančesterskog derbija u nedelju je na programu i londonski između Čelsija i Totenhema. Volverhempton dočekuje Fulam, a Everton će ugostiti Blekburn.


Junajted i Siti su izjednačeni na drugom mestu na tabeli sa po 12 bodova s tim što su građani neporaženi i imaju jedan meč manje. U poslednjem kolu su pobedili Arsenal (4:2) ali su zbog te utakmice ostali bez glavnom napadača Emanuela Adebajora koji je suspendovan na tri meča. Ovo će biti 152 duel ova dva tima, Junajted je dobio 61. a Siti 41 utakmicu. Mark Hjuz je potrošio stotine miliona dolara kako bi njegov tim postao konkurentan u borbi za titulu, a pravi test je naravno protiv gradskog rivala koji već tri sezone vlada engleskim, ali i evropskim fudbalom. Tim Aleksa Fergusona nije najbolje otvorio sezonu (poraz od Barnlija) ali je tim posle pobeda nad Arsenalom (2:1), Totenhemom (3:1) i Bešiktašom (1:0) u Ligi šampiona vratio samopouzdanje i potvrdio da je veoma opasan i bez Kristijana Ronalda. Mančester Siti je pobedio samo jednom na ’Old Trafordu’ 12 mečeva koliko su odigrali u Premijer ligi.

Situaciju je podrgrejao i menadzer Junajteda Aleks Ferguson komentarom o Karlosu Tevezu. Škotski stručnjak kaže da njegov bivši igrač nije svestan šta ga čeka na "Teatru snova". Adebajor ne igra i to je dobro, a Tevez me upošte ne brine, poručuje Aleks Ferguson.

Veliki derbi ili samo gradski derbi Mančester Junajteda i Mančester Sitija, koji je na programu danas od 14:30, biće izgleda nastavak "rata" između Aleksa Fergusona i Karlosa Teveza. Menadžer "đavola" poslao je veoma jasnu poruku svom bivšem igraču koga bi povreda mogla da spreči da istrči na "Old Traford".
"Tevez bi mogao da bude veoma negativno iznenađen dočekom na "Old Trafordu". Danas se fudbalska kultura promenila i sve je jako emotivno, ali, on me uopšte ne brine. Njihov najbolji igrač, Adebajor, neće moći da igra i to im je nenadoknadiv gubitak, s obzirom da je postigao gol u svakom kolu. Adebajor je zvezda njihove ekipe, "tvrdi Ferguson.

Škotski stručnjak nije mogao a da ne pomene transfer Teveza u redove gradskog rivala posle dve godine provedene na "Old Trafordu".
"Da smo zaista ozbiljno želeli da zadržimo Teveza, bili bismo ozbiljniji. Dali smo ponudu koja je prema našem mišljenju bila u rangu sposobnosti igrača. Danas čitam po novinama da je Siti za otkup njegovog ugovora platio oko 47, a ne 24 miliona funti. Ja sam mislio da se brojka za otkup ugovora kretala oko 24 miliona, ali očigledno to nije bilo tako", rekao je Ferguson.





Pregleda: 964 | Dodao: Kosta | Tagovi: manchester, ferguson, man city, mancester, Tevez, man utd | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: