Pocetna » 2009 » Novembar » 3 » Jos jedan Srbin u Seriji A?
Jos jedan Srbin u Seriji A?
17:45


 maksimovic Fudbaleru Sevojna Nikoli Maksimoviću (17) smeši se nastavak karijere u italijanskoj ligi, pošto je njegov raskošan fudbalski talenat privukao je i skaute prvoligaša iz Bergama.

Ima samo 17 godina, ali na njega obraća pažnju već pola Evrope. Nikola Maksimović je deo reprezentacije Srbije do 19 godina. Defanzivni vezni FK Sevojna važi za jednog od najperspektivnijih mladih u svojoj zemlji.

Bio je deo nacionalne selekcije u oktobru ove godine, koja je ubedljivo sa prvog mesta prošla grupu sa Belorusijom, Grčkom i Farskim ostrvima, koju sa klupe odlično predvodi trener Aleksandar Stanojević. Bez primljenog gola u poslednjih sedam utakmica, srpski reprezentativci demonstriraju superiornost i u tehničkom i fizičkom smislu. Važno mesto u timu rezervisano je za Maksimovića.

Iz Srbije dolaze veliki igrači i fantastični talenti. Među najnovijim asovima pojavili su se Ljajić koji je potpisao za Mančester Junajted, i Ignjovski koji je u Minhenu 1860. Za Maksimovića čini se, namenjena je italijanska liga.

Nakon utakmice sa Grčkom, kako saznaje calciomercato.com, skauti Atalante koji su pratili meč podvukli su crvenim njegovo ime u beležnicama. U Atalanti je već Ivan Radovanović, koji je član mlade reprezentacije Srbije.

"Trenutno sam fokusiran na postizanje najboljih mogućih rezultata sa svojom reprezentacijom i plasmanom na Evropskom prvenstvo, kao i da moj klub Sevojno završi prvenstvo na jednom od prva dva mesta. Još ima vremena za novi klub. Trener Stamenkovic je za mene fudbalski otac, pa ću svoju budućnost odlučiti u dogovoru s njim i mojim agentima" ,rekao je Maksimović za "calciomercato".

FK Sevojno, klub u kojem igra Maksimović trenutno je na drugom mestu u Prvoj ligi Srbije, a predstavljao je svoju zemlju ove godine u evropskim takmičenjima.

"Nikola je jedan od igrača koji se savršeno uklapaju u sadašnje moderne tokove fudbala. Ima još mnogo prostora za napredak i siguran sam da će u roku od dve godine igrati za seniorsku reprezentaciju Srbije. To će biti naš Lampard" , rekao je trener Sevojna Stamenković.





Pregleda: 791 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: