Pocetna » 2009 » Septembar » 2 » Fudbaleri se okupili u Kovilovu
Fudbaleri se okupili u Kovilovu
01:03
Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u sportskom centru u Kovilovu gde će se narednih dana pripremati za kvalifikacionu utakmicu za SP protiv Francuske.

Selektor Radomir Antić na raspolaganju ima sve pozvane fudbalere i prema prvim procenama svi su zdravi i potpuno spremni za predstojeći rad. Velika očekivanja domaće javnosti ne opterećuju previše selektora koji mirno očekuje ovaj susret ali je svestan odgovornosti i trenutka u kome se nalazi srpski fudbal.

"Mi se u ovom trenutku ne bavimo kalkulacijama, jer znamo da subotnja utakmica između Francuske i Rumunije takođe može da odredi dalju sudbinu učesnika u 7. kvalifikacionoj grupi. Rumunija nakon trijumfa protiv Litvanije ima priliku da se uključi u borbu za baraž i treba sačekati da se sve to završi da bi davali neke sigurnije procene", rekao je Antić na konferenciji za novinare.

Antić je ponovio da Francuska, bez obzira na nešto slabiji start na početku kvalifikacija, ima izuzetnu reprezentaciju, ali istovremeno ističe i da ima neograničeno poverenje u svoje izabranike.

"Francuska ima jake individualce koji se dobro uklapaju u kolektiv. To je reprezentacija koja se potvrdila na velikim takmičenjima i u važnim utakmicama. Naravno i mi imamo svoje adute", naglasio je Antić.

Srpski stručnjak ističe da nikada nije bežao od odgovornosti i da atmosfera koja se pravi oko reprezentacije pred susret sa Francuskom mobiliše sve naše fudbalere da u sjajnom ambijentu ostvarimo rezultat koji nama odgovara.

Antić je zadovoljan formom igrača jer se Nemanja Vidić nakon povrede vratio u prvi tim Mančester Junajteda, Stanković standardno predvodi ekipu Intera, a i svi ostali igrači su veoma raspoloženi za rad. Jedino golman Vladimir Stojković u ovom trenutku još nema klub, niti brani u kontinuitetu.

"Sa Stojkovićem je realnost takva kakva jeste. Mi ćemo ovaj period iskoristiti da pojačamo rad sa njim i kako bude reagovao na naše zahteve tako ćemo se i ponašati za susret sa Francuskom", rekao je Antić.

FSS.rs

Očito je da će trener golmana Rade Zalad imati veliki posao u narednih nedelju dana da sigurnu jedinicu našeg državnog tima pripremi što bolje, s obzirom da je on u poslednja dva-tri meseca odigrao samo dve zvanične utakmice pošto ne brani za svoj klub Sporting iz Lisabona.

"Pred nama je meč godine. Uzbuđeni smo zbog toga, ali znamo od kakvog je značaja utakmica. Jedva čekamo da krenu pripreme. Atmosfera je fantastična i još više nas podstiče da pružimo maksimum", rekao je jedan od najmlađih ali i najperspektivnijih srpskih igrača Gojko Kačar.

Gorostasni centarfor Nikola Žigić smatra da je ova utakmica od posebnog značaja jer posle nje možemo da budemo još bliži plasmanu za Svetsko prvenstvo.

"Meč protiv Francuske, koliko je značajan za Srbiju, još značajniji je za Francusku. Zato očekujem da to bude vrhunska igra, ali na svom terenu nemamo razloga da se plašimo", zaključio je Žigić.

Reprezentacija će danas prvi put trenirati u sportskom centru "Kovilovo" gde će se i narednih dana uvežbavati sve varijante koje je Antić zamislio pred duel sa Francuskom.



Pregleda: 917 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: