Pocetna » 2010 » Maj » 23 » Dosta interesovanja za Mrdju
Dosta interesovanja za Mrdju
19:07


mrdja Francuski Sent Etjen i novi šampion turske Bursa istakli su interesovanje za najboljeg strelca i igrača proteklog šampionata u Jelen Superligi, Dragana Mrđu.

Kako piše "Sport", Francuzi su spremni da Vojvodini plate 2.5 miliona evra, dok Turci daju nudi iste uslove plus žele i golmana Željka Brkića za milion i po evra.


Brkić bi godišnje zarađivao 400.000 evra. Prema prvim informacijama Mrđa je zadovoljan ponuđenim uslovima koji su verovatno bolji od onih koje je nudio odbijeni Salcburg (600.000 na tri godine).

Vojvodina je proteklu sezonu završila tek na petom mestu sa 45 bodova, čak 33 manje od šampiona Partizana. Dragan Mrđa je bio jedan od retkih raspoloženih igrača tokom celog šampionata u kojem je postigao 22 gola, pet više od prvog pratioca Kaluđerovića iz Rada.

Mrđa i Brkić nalaze se na sposku reprezentativaca koje će Radomir Antić voditi na SP u Južnu Afriku. Ipak, Brkić nije postpuno sigruan putnik jer će selektor morati da se oprosti od jednog golmana, a konkurencija su mu Anđelko Đuričić i Bojan Isailović.

Sent Etjen je sezonu u francuskoj Ligi 1 završio na 17 mestu, poslednjem koji je obezbeđivalo opstanak u ligi sa osam bodova više od eliminisanog Le Mana, a devet od Bulonja.

Bursa je šokirala sve i osvojila prvu titulu prvaka Turske u istoriji, sa sezonu je završila sa bodom prednosti ispred Fenerbahčea koji je remizirao u poslednjem, odlučujućem kolu. Jedan od ključnih igrača u postavi novog šampiona bio je povremeni reprezentativac Srbije Ivan Ergić. Bursa će igrati u Ligi šampiona.

Medjutim postoji i nastavak price.

Napadač Vojvodine Dragan Mrđa nalazi se na korak od prelaska u turski Trabzonspor, prenosi beogradski dnevnik „Sport“.

Najbolji fudbaler Jelen Superlige dobio bi 400 hiljada dolara i potpisao trogodišnji ugovor, a Vojvodini bi pripalo 1,5 milion evra.

"Priča Trabzona krenula je u četvrtak i verujem da je pred epilogom. Nadam se da će uprava Vojvodine biti zadovoljna obeštećenjem, a ja sam presrećan. Ne vidim razlog zašto ne bih zaigrao u Turskoj“.

Među ozbiljnim kandidatima za dovođenje Mrđe nalazi se i Sent Etjen.

"Gde ima dima, kažu, ima i vatre, ali čovek ne može na sve da utiče",rekao je Mrdja.

Najbolji strelac lige našao se među putnicima na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Svako od nas sanja poziv u reprezentaciju. Sezona za nama mi je relano dala pravo da se nadam pozivu, a selektor mi je san pretvorio u javu. Antić sastavlja tim. Ukoliko dobijem šansu, trudiću se da obradujem naciju i sebe“,kaže Mrđa, strelac 22 gola ove sezone u JSL.





Pregleda: 881 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: