Pocetna » 2010 » Februar » 6 » Delegacija FSS-a u Varšavi
Delegacija FSS-a u Varšavi
18:01


antic Žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2012. godine održaće se u nedelju u Varšavi.

U delegaciji Fudbalskog saveza Srbije biće predsednik i generalni sekretar Tomislav Karadžić i Zoran Laković, selektor Radomir Antić i tim menadžer Aleksandar Bošković. Tokom juna 2012. godine 16 najboljih evropskih selekcija takmičiće se za naslov najboljeg na "starom kontinentu" - u Poljskoj (Varšava, Gdanjsk, Poznanj i Vroclav), odnosno Ukrajini (Kijev, Harkov, Donjeck i Ljvov).

U kvalifikacijama će učestvovati 51 evropska reprezentacija. Dve preostale, zemlje suorganizatori Poljska i Ukrajina, obezbedile su direktan plasman na kontinentalni šampionat.

Igraće se po dvokružnom bod sistemu, kod kuće i na strani. Pobednici devet kvalifikacionih grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija obezbediće direktan plasman na prvenstvo, dok će preostalih osam selekcija koje na kraju takmičenja zauzmu druga mesta po grupama igrati baraž susrete po klasičnom principu.

Posebna tabela drugoplasiranih selekcija biće formirana na taj način što će se drugoplasiranima iz grupa sa po šest učesnika odbaciti ostvareni rezultati protiv poslednje plasiranih timova, što će ih sve dovesti u isti položaj.

Reprezentacije će na početku žreba biti raspoređene u šest "šešira" po kvalitetu. Najkvalitetniji će biti prvi, a najslabiji šesti "šešir". U prvom, drugom, trećem, četvrtom i petom "šeširu" biće po devet selekcija, a u šestom će biti njih šest (ukupno 51). Reprezentacija Srbije će ovom prilikom, kako smo već saopštili, biti u drugom po kvalitetu "šeširu".

Evropske reprezentacije će 7. februara zauzeti sledeća mesta na žrebu:

Prvi "šešir": Španija, Nemačka, Holandija, Italija, Engleska, Hrvatska, Portugalija, Francuska i Rusija

Drugi "šešir": Grčka, Švedska, Češka, Švajcarska, Srbija, Turska, Danska, Slovačka i Rumunija

Treći "šešir": Izrael, Bugarska, Finska, Norveška, Republika Irska, Škotska, Severna Irska, Austrija i Bosna i Hercegovina

Četvrti "šešir": Slovenija, Letonija, Mađarska, Litvanija, Belorusija, Belgija, Vels, BJR Makedonija i Kipar

Peti "šešir": Crna Gora, Albanija, Estonija, Gruzija, Moldavija, Island, Jermenija, Kazahstan i Lihtenštajn

Šesti "šešir": Azerbejdžan, Luksemburg, Malta, Farska ostrva, Andora i San Marino

Pregleda: 634 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: