Pocetna » 2010 » Maj » 16 » Celziju ponovo FA Kup
Celziju ponovo FA Kup
22:14


celzi Fudbaleri londonskog Čelsija odbranili su FA kup pobedivši u finalu na novom ’Vembliju’ Portsmut sa 1:0.

Iako je Čelsi u finalu bio znatno bolji tim, Portsmut je u 57. minutu imao veliku priliku da dođe do prednosti, ali je golman Petr Čeh odbranio penal Kevinu Boatengu.

Samo dva minuta kasnije Didije Drogba je postigao prelep gol iz slobodnog udarca kojim je Čelsi osvojio šesti FA kup u svojoj istoriji. U samom finišu utakmice (89. minut), Boatengu se revanširao i Frenk Lampard koji je takođe bio neprecizan za ’bele tečke’.

Ekipa Karla Ančelotija, za koju je ponovo svih 90 minuta odigrao Branislav Ivanović, je tako sezonu završila sa titulom u Premijer ligi i osvojenim FA kupom. Portsmut, koji je ispao iz Premijer lige, ipak zbog finansijskih problema neće sledeće sezone igrati Ligu Evrope.

Čelsi je tokom svih 90 minuta finalne utakmice dominirao protiv Portsmuta, a u prvom poluvremenu fudbaleri Karla Ančelotija pogodili su okvir gola čak pet puta! Didije Drogba je dva puta pogađao prečku ili stativu, a Frenk Lampard, Salomon Kalu i Džon Teri su to učinili po jednom.

Tokom prvog poluvremena jednu veliku priliku imao je i Portsmut, ali su u 22. minutu Dindan i Pikijon propustili veliku priliku u petercu. Meč je definitivno prelomljen u pomenutom 57. minutu.

Žulijano Beleti oborio je Dindana u kaznenom prostoru, Kevin Boateng je šutirao penal po sredini i po zemlji, a Čeh je u padu uspeo da zaustavi udarac. Samo dva minuta kasnije bljesnuo je sjajni Drogba koji je sa oko 25 metara iskosa sa leve strane sjajno izveo slobodan udarac, pogodio je sam donji ugao Dejvida Džejmsa, i Čelsi je poveo.

Do kraja meča Portsmut nije ozbljinije ugrozio gol ‘plavaca’, a Frenk Lampard je dva minuta pre kraja iz penala promašio ceo gol.





Pregleda: 863 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: