Pocetna » 2009 » Septembar » 22 » Čelziju ce nedostajati Drogba
Čelziju ce nedostajati Drogba
19:30

Nikolas Anjelka je priznao da ce Čelziju nedostajati Didijer Drogba dok ovaj igrac iz Obale Slonovace bude van tima.

Mada Karlo Anceloti veruje da Čelzi moze igrati dobro u Premijer ligi i bez Drogbe cak i ako ga povreda lista odvoji od terena na duzi vremenski period.


Drogba prolazi dalje procene o povredi lista zbog koje je napustio teren u pobedi Celzija od 3-0 protiv Totenhema na Stamford Bridzu u nedelju.

Izvanredni napadac je asistirao kod jednog i postigao svoj peti gol u sezoni pre nego sto je zamenjen 7 minuta pre kraja utakmice.

Trener Karlo Anceloti se nada da povreda Drogbe nije ozbiljna i da je to samo grc a i izjavio je i da tim moze funkcionisati i bez njega.

Anjelka je zauzeo mesto u timu umesto suspendovanog Drogbe u proslonedeljnoj pobedi nad Portom u Ligi Samipona i bio je zadovoljan ulogom jedinog napadacu u timu.

"Nedostajace nam kada nije tu. Nedostajace nam njegov fizicki uticaj, stvarni definitivno nisu iste bez njega.", rekao je Francuz.

"Obicno igram iza njega, skoro u veznom redu. Ali protiv Porta bio sam sam napred, nije da je to nesto novo za mene posto sam odigrao 15 poslednjih utakica prosle sezone na toj poziciji.", izjavio je Anjelka.

Anjelka je doprineo da Čelzi ostvari klupski rekord od 11 uzastopnih pobeda sa pobedom nad Totenhemom. Ta pobeda im je sacuvala ceonu pozicju u Premijer Ligi - 3 poena ispred Mancester Junajteda.

Anjelka veruje da ima mnogo slobodniju ulogu u novom Anelotijevom sistemu i tvrdi da Italijanov opusteni stil i sistem rotacije su jedni od razloga za njihov fantastican pocetak sezone.

Ova pobeda nad Totenhemom je donela rekord koji je bolji od ranijeg koji je sa klupe doneo Zoze Murinjo. Ali Ancelotija vise brine stanje njegovog glavnog napadaca.

"Neznamo tacno sta se dogodilo, suvise je rano. Moracemo sacekati jos par dana. Nadamo se da je samo grc.", kaze Anceloti. Nadamo se da cemo uskoro imati preciznu dijagnozu situacije. To je povreda lista ali lici na grc. Ako je grc, dobro je."

"Igrali smo i bez Drogbe ranije. On je veoma bitan igrac za nas, fantastican je igrac. Ali mislim i da mozemo igrati dobro i bez Didijea. U poslednjoj utakmici protiv Porta pobedili smo i bez njega imamo mi i Nikolasa Anjelku, Salomona Kalua, imamo i Danijela Staridza i Fabija Borinija. Borini je mlad igrac i zadovoljni smo sto je dobio priliku da igra u prvoj utakmici u Premijer ligi. Imamo veoma dobru akademiju za mlade igrace i zelimo da mlade igrace uvodimo u prvi tim.", zakljucio je Anceloti.





v

Pregleda: 883 | Dodao: Kosta | Tagovi: celzi, ancelotti, drogba, chelsea, anelka | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: