Pocetna » 2009 » Septembar » 20 » Britanci cene nas Derbi
Britanci cene nas Derbi
13:38


 derbi Britanski "Dejli mejl" uvrstio je "večiti derbi" Partizana i Crvene zvezde među deset najboljih na planeti. Ispred beogradskog derbija na listi su mečevi Boke Juniors i River Plejta u Buenos Airesu, Fenerbahčea i Galatasaraja u Istanbulu i Old Firm, Rendžersa i Seltika u Glazgovu.

"Dejli mejl" piše o nastanku dva kluba, njihovoj dominaciji i u bivšoj Jugoslaviji i danas u Srbiji. Ipak, britanski dnevnik primećuje da je "usled korupcije nekada praznik fudbala u našoj zemlji ostao zakopan negde u prošlosti, iščekujući bolje dane".

Najuzbudljiviji derbi na svetu igra se u Buenos Airesu između Boke Juniors i River Plejta. Navijači dva kluba razlikuju se po socijalnom statusu, Boka u gradu slovi za "siromahe", dok je nadimak pristalica Rivera "milioneri". U svakom slučaju, bilo da se utakmica igra na "Monumentalu" ili "Bombonjeri" atmosfera na granici ludila je zagarantovana, kvalitetan fudbal se podrazumeva, a mnogo govori i podatak da su dueli Rivera i Boke nedavno ušli na listu 50 sportskih događaja koje vredi videti pre smrti.

Deset najboljih derbija na svetu u izboru "Dejli mejla":

1. Boka Juniors – River Plejt
2. Fenerbahče – Galatasaraj
3. Rendžers – Seltik
4. Partizan – Crvena zvezda
5. Real Madrid – Barselona
6. Ajaks – Fejnord
7. Mančester Junajted – Liverpul
8. Roma – Lacio
9. Panatinaikos – Olimpijakos
10. Palmeiras – Korintijans






Pregleda: 855 | Dodao: Kosta | Tagovi: zvezda, parizan, veciti derbi | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: