Pocetna » 2010 » Septembar » 9 » Stanković se oprašta od reprezentacije
Stanković se oprašta od reprezentacije
19:43


stankovic Kapiten fudbalske selekcije Srbije Dejan Stanković, koji već 12 godina nastupa za najomiljeniji dres odlučio je da se nakon kvalifikacija za EP 2012, oprosti od reprezentacije Srbije

"Svaki put kada nastupim za Srbiju imam osećaj kao da mi je prva utakmica. Ispunjava me pozitivna atmosfera, čak i kada su u pitanju ove male utakmice koje ne volim. Uvek je slatko kada se pobedi. Imao sam zaista veliku želju da započnem ove kvalifikacije i da što pre zaboravim na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi", naveo je Stanković.

Fudbaler koji je ponikao u Crvenoj zvezdi debitovao je za reprezentaciju još 1998. neposredno pred Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Kvalifikacije za sledeći šampionat Evrope biće mu sedme u karijeri.

"Mislim da bi bilo najbolje da posle njih podvučem crtu i da se oprostim od najomiljenijeg dresa na jedan lep način. Ubeđen sam da nikada neću biti taj koji će ostaviti reprezentaciju, već da će selekcija Srbije meni dati do znanja da li bi trebalo da i dalje nastupam za nju. U septembru 2012. imaću 34 godine i mislim da će tada doći vreme za rastanak. Imamo dosta mladih i talentovanih igrača. Neka nauče od mene dobre stvari, a loše bi trebalo da ostave po strani. Ne bojim se za Srbiju bez Stankovića", iskren je kapiten "orlova“.

Mada je za 12 godina preturio sijaset selektora preko glave pa čak i jednu komisiju (Savićević, Boškov, Ćurković), Stankoviću je saradnja sa sadašnjim selektorom ipak nešto posebno.

"Poslednje dve godine u reprezentaciji za mene su zaista najlepše. Zadovoljan sam postignutim u nacionalnom dresu. Tačno je da to ponekad nije izgledalo lepo za oko, možda je u nekim situacijama bilo i ispod svakog nivoa, ali su takve stvari potpuno normalne. Kada sumiram utiske, ipak je najviše bilo prelepih događaja", zaključio je jedan od najboljih srpskih igrača svih vremena.









Pregleda: 2882 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: