Pocetna » 2010 » Maj » 24 » Počele pripreme za Svetsko prvenstvo
Počele pripreme za Svetsko prvenstvo
20:10


srb Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Sportskom centru "Kovilovo", gde su i formalno počele pripreme za predstojeće prvenstvo sveta u Južnoj Africi od 11. juna do 11. jula.

Selektoru Radimiru Antiću javili su se svi pozvani fudbaleri izuzev kapitena Dejana Stankovića, koji će se državnom timu priključiti u sredu u Austriji, gde će naš nacionalni tim sprovesti bažične pripreme.

Na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali napadači Marko Pantelić i Nikola Žigić, poručeno je da naša reprezentacija ima želje i planove od kojih neće odstupiti.

"Na Svetski kup idemo da dostojno reprezentujemo srpski fudbal, da potvrdimo sve ono što smo ostvarili u kvalifikacijama i od te namere nećemo odstupiti", rekao je Žigić.

Prema rečima dvojice napadača, zajednička želja je da se plasiramo u osminu finala, a potom da rasterećeni pokušamo da uradimo nešto više.

"Dobro su nam poznate vrednosti svih reprezentacija sa kojima ćemo igrati u Južnoj Africi. Ganu predvodi naš stručnjak Milovan Rajevac, sa kojim smo radili u Crvenoj zvezdi i sigurno je da on ima sve informacije o našoj igri. Mi, ipak verujemo u svoje snage i želimo da dobijemo sve tri utakmice u grupi", rekao je Žigić.

Njegovo mišljenje deli i Pantelić, koji je uveren da će naš državni tim nastaviti sa dobrim igrama iz kvalifikacija.

"Došli smo u reprezentaciju da pokažemo ono što zaista možemo. Svi koji su stigli na pripreme sigurno će učiniti sve da na najbolji način predstave naš fudbal. Razmišljamo o tome i samo smo tome posvećeni", rekao je Pantelić.

Današnjem okupljanju reprezentativaca prisustvovao je gotovo nezapamćen broj predstavnika raznih medija, među kojima i veliki broj stranih novinara.

Orlovi sutra odlazi na pripreme u Austriju, gde će boraviti do 3. juna. Za to vreme naš državni tim će odigrati dve prijateljske utakmice - 29. maja protiv Novog Zelanda i 2. juna u protiv Poljske.

Poslednju proveru uoči svetskog prvenstva naš tim će imati 5, juna u Beogradu protiv Kameruna, a u Južnu Afriku se putuje 7. juna.







Pregleda: 1369 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: