Pocetna » 2009 » Oktobar » 20 » Određeni parovi baraža za Svetsko Prvenstvo
Određeni parovi baraža za Svetsko Prvenstvo
22:23


 baraz U baražu za odlazak u Južnu Afriku reprezentacija BiH igra protiv Portugala, Slovenci idu na Ruse, Irci igraju dvomeč sa Francuzima, dok će Grci odlazak na Mundijal pokušati izboriti protiv Ukrajinaca.

Voljom žreba ekipa Ćire Blaževića gostovaće u Lisabonu u subotu, 14. novembra, a revanš će se igrati u Zenici četiri dana kasnije. Protivnik Slovenije biće Rusija, prvi meč igra se na ruskom tlu, Francuska će u prvoj utakmici gostovati Irskoj u Dablinu, dok će daleko najravnopravniji biti dvomeč Grčke i Ukrajine, najpre u Atini.


Odlukom da se pre žreba odrede nosioci FIFA je obezbedila da u baražu ne bude direktnih duela ekipa iz vrha evropskog fudbala.

Tako će najravnopravniji biti grčko-ukrajinski duel, u kojem se sreću ekipe sa pozicija 16 i 22 na listi koju prave Coca-Cola i FIFA.

Devetoplasirani Francuzi igraće sa Republikom Irskom (34), za jednu poziciju slabiji Portugalci, koji su u finišu prestigli Švedsku i Mađarsku i dočepali se mesta zu baražu, sastaju se sa hitom kvalifikacija, selekcijom Bosne i Hercegovine (42). Rusija trenutno zauzima 12. poziciju i igraće sa Slovenijom, 49. na svetu.

Žreb su obavili generalni sekretar FIFA Žerom Falke i reprezentativac Južne Afrike Stiven Pinar, član engleskog Evertona.

Prisustvovala su mu četiri selektora – Karloš Keiroš (Portugal), Matjaž Kek (Slovenija), Aleksej Mihajliščenko (Ukrajina) i Miroslav Blažević (BiH) – kao i tehnički direktor FS Francuske Žerar Ulije, svojevremeno neuspešni selektor Francuske (nije se plasirao na SP 1994), a kasnije menadžer Liverpula.

Evropu će na Svetskom prvenstvu u zemlji Rta dobre nade predstavljati 13 selekcija. Već je poznato da na jug Afrike putuju Srbija, Danska, Holandija, Španija, Nemačka, Engleska, Italija, Švajcarska i debitant Slovačka.

Šampionat sveta igraće se na deset stadiona u devet gradova Južne Afrike od 11. juna do 11. jula 2010. godine.





Pregleda: 895 | Dodao: Kosta | Ocena: 0.0/0 |
Ukupno komentara: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ime *: E-mail:
Kod *: